Den Země INCIEN, Kampus Hybernská

22.4.2022 proběhl Den Země v Kampus Hybernská v režii INCIEN.

I přes nepřízeň počasí dorazilo spoustu zvídavých rodičů a dětí. Cílem projektu bylo rozšířit povědomí o cirkulární ekonomice, a to nejen pro děti, ale také pro jejich rodiče.

Děti si mohly vyzkoušet 3D tisk z PET filamentu nebo si vyrobit hračku, svícen či budku v cirkulární dílně. Zapojili se také do třídění odpadu pod vedením Strážců Planet a vyzkoušely si naše hry a hračky.

Aktivity pro dospělé byly věnované třem edukativním přednáškám: o cirkulární ekonomice, o cirkulárním textilu, o možnostech využití odpadu jako zdroje. Celé odpoledne se neslo v duchu udržitelnosti, a to je naše parketa. Těšíme se na další společnou akci.

Představení Institutu cirkulární ekonomiky:

Institut cirkulární ekonomiky (INCIEN) vznikl v roce 2015 s cílem zvýšit povědomí o konceptu cirkulární ekonomiky a demonstrovat jej v praxi.

Za uplynulou dobu se mu podařilo téma vnést do veřejné diskuse, ale nejen to: s přispěním INCIEN se o cirkulární ekonomice ví, mluví a také se pro ni mnoho dělá. To samozřejmě není zásluha jen INCIEN, ale také celé řady spolupracujících organizací, podporovatelů, odborníků a novinářů, kteří s námi v tomto úsilí spojili síly.