Design v příběhu kroketu

Proč navrhovat kroket?

I když kroket u nás nemá letitou tradici, jsou mezi námi nadšenci, kteří ho hrají. Tak proč to nezkusit taky?

O kroketu jsem nevěděla zhola nic a pletla si ho s kriketem. Mé první seznámení proběhlo záhy a do rukou se mi dostala varianta zahradního kroketu, tak jak ho zná většina z nás. První co mě zarazilo byla váha holí a koulí, které byly lehké a branky jen široké drátky. Po absolvovavání první hry jsem věděla, že se má představa neslučuje se skutečností. Toto seznámení se stalo odrazovým můstkem a nastartovalo můj průzkum, vzdělávání v oblasti kroketu, tak aby cílový produkt oslovil. Zahradní hru, jež nebude po první hře odložena, ba naopak si ho lidé vezmou na každou grilovačku a rodiče nalákají své teenagery ke společné akci.

Zjistila jsem, že vyjímečnost kroketu tvoří jeho celek. Dobře navržený hrací nástroj i jednotlivé komponenty, to o jaký druh kroketu se jedná, pravidla udávající taktovku celé hře a v neposlední řadě taška, kde celý kroket sbalíte.

Více hlav více ví !

Bohudík teorie není praxe a díky tomu jsem začala pátrat po zkušenosti. Zkušenosti ze hry a znalosti kroketu z jiné strany, pohledem hráče. Hráč a rádce v jedné osobě se našel. Je to pan Ivo Marták, člověk se srdcem na pravém místě, který umí vysvětlit souvislosti a popsat proč se má představa s realitou nemohla a nemůže slučovat.

Díky tomu i můj kroket, kroket značky Didawood, našel svou originalitu a osobnost!

#croquetstory #pribehkroketu