Naše produkty lze koupit online

Rok se s rokem sešel a nám se podařilo dostat myšlenky z papíru až k jejich konečným realizacím (ze dřeva i jiných odpadních materiálů). Znamená to, že si můžete naše produkty konečně koupit. Jaká to byla cesta a o které produkty konkrétně můžete mít zájem? 

Tak se to přece jen povedlo

Nezůstalo u debat nad výkresama, nebyly schovány do šuplíku, ani se nezasekly na výrobním "zádrhelu". A že to nebylo jen tak, o tom jistě není pochybností. Ale my to ustáli, my to vážně dokázali! Že nechápete míru radosti, kterou jsme plni? Je to prosté. Za každým produktem, který najdete v naší nabídce, jsou hodiny a hodiny práce, analýzy, designování, vzorkování, testování, dotahování produktů nejen vizuálně, ale i výrobně. 

Realizační tým

Na začátku celého projektu stojí firma Kovocité, která poskytla odpadní materiál z výroby městského mobiliáře a designérka MgA. Monika Lacková, projektový manažer a designér. Když tým Kovocité přišel s nápadem rehabilitovat odřezky certifikovaných dřev, vědělo se přesně jakým směrem se vydat. Díky zkušenostem Moniky s navrhováním hraček a velkému počtu nápadů, potřebovalala značka posílit. Víc hlav, víc ví. Jen tak lze dosáhnout opravdového progresu. Proto DIDAWOOD vytvořil svůj realizační tým. Spojil se s grafickou dílnou UUtěrky. Ta vdechuje výrobkům jejich grafické zpracování. Fotografem a kameramanem, Vojtěchem Vladárem, jemuž vděčíme za krásné videa, produktové i "dokumentární" fotografie a v neposlední řadě Terezou Müller, která celý projekt dokumentuje a po douškách jej prezentuje světu.

Málonákladová ruční výroba z ceritfikovaných materiálů

Naše hračky jsou certifikované, stejně jako materiály, ze kterých se vyrábějí. Jsou vyráběny HANDMADE v malých seriích, protože se domníváme, že řemeslníkovy ruce nelze nahradit žádným strojem. Návody, leporela i hrací "plátna" jsou potištěna sítotiskem. Tento druh tisku umožňuje tisk na atypické formáty, které jsou odsouzeny k bytí odpadním materiálem. Výhodou tohoto tisku je i jeho stálost.

KOSTKY S PŮDORYSEM

Herní sada 76 kostek, která Vaše děti doslova promění v malé architekty. 

Krom dřevěných kostek z odpadních materiálů zde naleznete i půdorysy pokojů, plátěné schéma v poměru 1:1, které můžete využít pro inspiraci či se učit základy stavitelství, krok za krokem. A tak si můžete postavit třeba Kavárničku u Růženky, Horský hotel Bedřich nebo Tchaj room boom. 

Jednotlivé stavební dílky jsou koncipovány tak, aby se daly krásně propojovat. Vzniká tak možnost elementy jednoduše provázat. A nezapomínejte, fantazii se meze nekladou!

DOMINOVÁ DRÁHA MAXI

Naše dřevěné hrací kameny jsou navrženy tak, aby se z nich dala naskládat zábavná dominová dráha. Jsou vyrobeny z certifikovaného dřeva. Malosériově. Ručně.

Chcete mít Dominovou dráhu s pořádnými kameny? Zkoumat možnosti gravitace, rychlosti i zvuku? Podle obrázků v návodu můžeš zkusit s použitím všech 50 kostek udělat třeba hada, šneka, potrubí, emko, aj. Časem jistě objevíš vlastní cesty a nápady. 

Věděli jste, že mezery mezi jednotlivými hracími kameny určují rychlost jejich pádu? Zkuste například spustit pád dráhy a měřit čas jejího úplného zborcení časomírou.

MOZAIKA KONTRASTY

Této důmyslně promyšlené hře propadnou nejen děti, ale rozhodně se velmi dobře zabaví také maminky, tatínci a třeba i babičky. Vhodná je i pro slabozraké.

Sada  obsahuje 100 ks čtvercových kostek světlé a tmavé barvy. Díky jednoduchému principu kladení světlých a tmavých ploch, může každý hráč vytvářet nekonečné množství obrázků, vzorů, staveb.

Hra je podpořena 2 leporely s předlohami na téma příroda a město, obrazce a květy. Nemusíte se však vůbec držet navrhovaných předloh, je čistě na vás, co z našich kostek, z odpadního materiálu, zkonstruujete.

Produkty jsou k zakoupení na následujících odkazech. Doufáme, že naše hry vnesou do vašeho života radost i radost z tvoření,budování i bourání.